Złocista zapiekanka z kaszą gryczaną,cukinią,mięsem oraz oscypkiem.


nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,


Na obiad polecam zapiekankę, pyszną i złocistą, którą śmiało możecie zabrać ze sobą dokąd chcecie, można ją przechowywać w lodówce do kilku dni. Smakuje na ciepło i na zimno.Dla tych, którzy nie lubią kaszy gryczanej – idealna! Nie poczują! Składniki na oko!


Pamiętacie przepis na nadziewaną paprykę? Został mi farsz z tego dania i tak powstała ta pyszna zapiekanka.

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,


Składniki
  • utarta na dużych oczkach cukinia
  • woreczek lub dwa kaszy gryczanej ugotowanej na sypko
  • 500 g mięsa mielonego
  • oscypki – wędzone i naturalne
  • oliwa z oliwek
  • łyżka lub dwie śmietany 30 %
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 jaja
  • garść łuskanego słonecznika


Mięso mielone podduś na odrobinie oliwy z oliwek. Przełóż do miski.
Ugotowaną i zimną kaszę gryczaną wsyp do mięsa, dodaj startą cukinię.

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,

Wymieszaj , dosmacz solą i pieprzem. Trzeba uważać na sól, gdyż oscypki są słone.
Zetrzyj oscypki na dużych oczkach.

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,

Dołóż do całości, wymieszaj. Dosmacz przyprawami jakie lubisz.
Jajka zmiksuj ze śmietaną , wlej do farszu.Wymieszaj.

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,

Przełóż do naczynia do zapiekania. Wyrównaj ręką.

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,

Piecz najpierw pod przykryciem około pół godziny, w 190 stopniach, następnie odkryj i zapiekaj około 15 minut .Do zezłocenia się słonecznika i skórki.
Podawaj na ciepło lub na zimno!
Smacznego!

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,

nadziewana papryka,kasza gryczana z mięsem,oscypki wędzone i naturalne, danie z piekarnika,papryka po wlosku,passata di pomodoro,lidl, zapiekanka z kaszy gryczanej,złocista zapiekanka z mięsem,




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!