Krążki gryczane z kozim serkiem ,awokado i gruszką - aromatyczna przekąska



Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,


Kiedy chcę się poczuć lekko i zjeść coś wartościowego z dziećmi, to  sięgam po szybką przekąskę. Idealna do fascynującej książki, do ulubionego filmu. Jem i...odżywiam.
Odżywam!


Mogę skubnąć owszem prosto z torebki jak leci, ot tak, jakie są, i robię to- owszem w podróży, w poczekalni, w pociągu, w autobusie, na spacerze. Daję dzieciom do szkoły. Zresztą u nas w sklepiku szkolnym Uno Natura jest na półkach.

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,


Ale kiedy jestem w domu, lubię się trochę zatrzymać nad sobą i nad innymi.
Bo rzeczy zwykłe, są niezwykłe. Bo rzeczy proste są najlepsze. Bo rzeczy naturalne dają więcej siły . Kiedy mogę i chcę-po prostu to robię.
Krążki gryczane UNO NATURA sprawdzają się w każdej sytuacji. Uwielbiam ich smak, bo kocham kaszę gryczaną. Są lekkie, naturalne i mogę je zabrać wszędzie.
Moje dzieci lubią awokado i używamy awokado do smarowania pieczywa. 
Awokado to ładowarka. Zjadasz pół i bateria się zapełnia. To wyższy level odżywiania organizmu.

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,

Awokado jest bardzo cenne.To najzdrowszy i naturalnie rosnący pokarm na ziemi.
Są także uważane za kompletne pożywienie dla niemowląt, gdyż zawierają ponad 25 ważnych składników odżywczych, takich jak witaminy A, B, C, E i K, a także miedź, potas, żelazo, magnez oraz fosfor. O awokado można poczytać na internecie całkiem sporo, a im więcej się czyta, tym...apetyt rośnie.
Czy awokado daje moc? Daje. Ja to czuję. Pół awokado na pieczywie i ...moc jest z Tobą. Sprawdźcie to na własnej skórze. I to dosłownie!
Przygotowałam córkom i sobie takie mini przekąski, bawiłam się z nimi w wyliczankę i tak zjadłyśmy tego dość sporo. Cieszy mnie to , bo awokado jest cenne. I serek kozi jest cenny.

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,


Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,


Składniki
  • krążki gryczane Uno Natura
  • dojrzałe awokado bez plam i przebarwień
  • dojrzała gruszka
  • mix sałat (umyjcie nawet jak pisze ,że gotowe do spożycia i myć nie trzeba)
  • czarnuszka
  • sól prosto z młynka
  • ser kozi , u mnie z figą (jest mega, nie jadłam nigdy wcześniej i chciałam koniecznie spróbować. Genialna sprawa!)
    Część krążków posmarujcie serkiem kozim , a pozostałe awokado. Dodajcie gruszkę, kolorowe sałaty i posypcie czarnuszką. Trochę soli i ...gotowe. Moje przekąski przygotowała ze mną 9 letnia córka, bawiąc się przy tym wyśmienicie. U nas w kuchni jest miejsce na kombinowanie. Dzieci mają świetne pomysły. Ser kozi ma specyficzny smak.
  •  Nawet nie zauważą jak wszystko zjedzą.


Na zdrowie!

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,

Uno Natura,ser kozi,przekąski,krążki gryczane,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,fit przekąski,
















Komentarze

  1. Fajna mała przekąska. Sprawdzi się również na imprezie👍 Pozdrawiam Ola (olalacooking.com)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kozi serek zawsze spoko :) Pysznie to wygląda i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kiedys do tego serka byłam sceptycznie nastawiona, teraz działa na mnie...oj działa hihihi

      Usuń
  3. Super pomysł na kreatywną przekąskę 😉

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam awokado. I dodaję je wszędzie gdzie można...
    Twoja ,kanapeczkę' chętnie bym zjadła!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zauważyłam,że awokado / awokado nierówne. Niektóre miękkie są paskudnie gorzkie i zastanawiam sie od czego tak jest ?

      Usuń
  5. Te krążki to bardzo ciekawy produkt. A kanapeczki prezentują się bardzo apetycznie ☺

    OdpowiedzUsuń
  6. W sam raz na imprezową przekąskę ;) Z miesiąc szykują soę urodzinki mojego syna, a nóż może zrobię i takie przekąski. Zbieram inspirację ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie chrupacze, więc dla mnie to świetna przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  8. super pomysł na szybką przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  9. To moje smaki. W takich chwilach ubolewam, ze nie da się przez komputer podkraść trochę ;))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyobraź sobie ile ja razy ubolewam nad czymś takim :-)

      Usuń
  10. Wyglądają super! Na kolejną imprezę.zrobię. :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wyglądają super! Zrobię na następną imprezę :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciekawa alternatywa. Nie jadłam dotąd awokado... Ale i nie nie słyszałam o tym, że jest pełnowartościowym posiłkiem dla niemowląt. Można je podawać? Wiesz może od kiedy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiem, że we Włoszech szaleją z awokado już po 10 miesiącu, 1 łyżeczka przed głównymposiłkiem. Wydaje mi się ,że pewniej byłoby po 12 miesiącu u nas :-)

      Usuń
    2. Dziękuję Ci za odpowiedź 😃 miłego wieczoru 😄

      Usuń
  13. Ależ to pięknie wygląda:) bardzo apetyczne, muszę zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  14. Moje smaki, zapisuję przepis! :)
    Pozdrawiam,
    https://buszujwkuchni.com

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!