Sałatka na ciepło z quinoa i młodym groszkiem


poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

Wiosna jest porą nowych początków. Rośliny wokół nas powracają do życia, a Twoja uroda i ciało kipią odrodzoną energią, gotowe na nowe wyzwania i doświadczenia.
Przywróć rytuały zdrowego jedzenia oraz dbania o siebie, które być może porzuciłaś zimą.Obiecaj sobie ,że tej wiosny będziesz żyła najlepiej, jak tylko potrafisz.


Możesz zacząć od dobrego i zdrowego jedzenia. Możesz sięgnąć po gotowe  poradniki
Możesz zajrzeć do książki EAT PRETTY EVERY DAY i zrobić każdego dnia jedną rzecz, która doda Ci blasku!

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

Czytając tę książkę, przekonasz się, jak bazylia, mięta i pietruszka potrafią rozświetlić cerę. Dowiesz się, że jedząc gruszki ze skórką, pozbędziesz się toksyn i zyskasz talię osy. Jeśli tak jak ja, nie potrafisz żyć bez porannego espresso, to zamień je na świeże awokado z garścią orzechów, a wieczorem? Relaks. Podgryzaj figi i pistacje.
Bądź najpiękniejszą wersją siebie.
Przygotuj sobie coś dobrego.Sama. Upiększający obiad lub po prostu jedzenie na wynos!

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,


Oto moja dość szybka propozycja! Ciepła sałatka. Powstała z tego ,co akurat było pod ręką. Składnikiem głównym jest niesamowicie wartościowa quinoa. Komosa ryżowa zawiera więcej wapnia niż mleko, jest więc idealna dla osób z nietolerancją laktozy. Ma niski indeks glikemiczny, więc osoby z cukrzycą mogą ją jeść bez problemu. Zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne – czyli te, których nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć i muszą być pobierane z pożywienia.To idealne pożywienie dla wegan, wegetarian i małych dzieci.
Ma działanie antynowotworowe, nie zawiera glutenu,może zatem być bezpiecznie stosowana przez osoby z celiakią czy nietolerancją glutenu.

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

Składniki
  • pół szklanki czarnej komosy ryżowej (quinoa)
  • szklanka lub więcej świeżego groszku lub młodego groszku mrożonego
  • garść świeżej bazylii
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • parmezan
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek lub masło
  • sól himalajska różowa
poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,


Komosę ryżową przelej wrzątkiem na sitku. Wsyp do garnka, zalej wrzątkiem w proporcji : 2 szklanki wody na 1 szklankę komosy. Po około 15 minutach pojawią się charakterystyczne "sprężynki" , wtedy wyłącz gaz, zostaw pod przykryciem, aż komosa całkowicie wchłonie wodę.
Międzyczasie ugotuj groszek do miękkości lub al dente, tak jak lubisz. Mrożonego nie rozmrażaj.
Ugotowany odcedź i dodaj trochę masła lub oliwę, posól. Wymieszaj komosę z groszkiem.

W razie potrzeby dosmacz solą, jeśli lubisz :pieprzem. Wyłóż na talerz.

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

 Dodaj pomidorki koktajlowe, skrop sokiem z cytryny i/lub oliwą. Przed podaniem dodaj parmezan i świeżą bazylię.
I już możesz wcinać na zdrowie. Nie zapomnij o piciu wody mineralnej, z ziołami , z cytryną.
Woda to życie.
Wbrew pozorom sałatka szybko się robi. Komosę możesz zjadać z owocami, na słodko, na słono, z orzechami, miodem, cynamonem.
Na zdrowie!

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,

poradniki,ciepła sałatka,jak gotować komosę ryżową,jak ugotować quinoa,co to jest quinoa,właściwości komosy ryżowej,zielony groszek przepisy,zielony groszek właściwości,komosa ryżowa przepisy,z kuchni do kuchni,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!