Pierożki z ciasta francuskiego z hummusem
Kolejna
szybka i niezwykle aromatyczna przekąska na karnawał i nie tylko. Efektowna. W sam raz do ręki!
Ciasto francuskie gra pierwsze skrzypce w karnawale, choćby dlatego,
że wymaga tylko otwarcia paczki, rozłożenia, pokrojenia,
nadziania, upieczenia i tyle!
Dziś
nadziałam ciasto francuskie hummusem premium z dodatkiem suszonych
pomidorów i nadałam całości kształt pierożków!
Składniki
- rolka ciasta francuskiego
- hummus premium z suszonymi pomidorami
- 1 jajo
Rozwinąć
rolkę ciasta francuskiego, pokroić w kwadraty. Każdy kwadrat
posmarować rozbełtanym jajkiem z solą i pieprzem. Łyżeczką
nakładać hummus. Sklejać i dociskać widelcem,smarować jajem.
Piec około 10-15 minut w piekarniku. Smaczne są tak ciepłe jak
zimne!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!