Kasza gryczana biała z awokado. Idealna kolacja.




zdrowa raadosc zycia,kupiec,kasza gryczana biała,z kuchni do kuchni ,najleszy blog kulinarny,właściwości awokado,dania z awokado,dania z kaszy gryczanej,


Kasza gryczana biała uważana jest za zdrowszą od zwykłej kaszy gryczanej ciemnej. Jest bogata w pełnowartościowe składniki odżywcze – witaminy i mikroelementy.


 Kasza gryczana, często jest niedoceniana, a ma bardzo pozytywny wpływ na zdrowie i organizm każdego człowieka. To prosty produkt, nieprzetworzony i pełen dobroczynnych właściwości.
Kasza gryczana biała to niepalona kasza gryczana.

zdrowa raadosc zycia,kupiec,kasza gryczana biała,z kuchni do kuchni ,najleszy blog kulinarny,właściwości awokado,dania z awokado,dania z kaszy gryczanej,

 Wytwarzana z nasion gryki zwyczajnej jest o wiele delikatniejsza, gdy nie przechodzi obróbki termicznej. Dzięki temu nie traci swoich cennych wartości odżywczych. Podczas wypalania ziarna gryki, niektóre cenne dla zdrowia związki ulegają rozpadowi. Dlatego kasza biała jest określana mianem „zdrowszej” wersji kaszy gryczanej ciemnej. Działanie antyoksydacyjne białej kaszy jest czterokrotnie większe niż kaszy gryczanej palonej.  
Dziś na kolację podałam coś bardzo szybkiego i bardzo prostego.

Składniki
- 1 woreczek kaszy gryczanej białej Kupiec
- awokado HASS
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- sporo tartego parmezanu

zdrowa raadosc zycia,kupiec,kasza gryczana biała,z kuchni do kuchni ,najleszy blog kulinarny,właściwości awokado,dania z awokado,dania z kaszy gryczanej,

Ugotuj kaszę, wsyp na gorącą patelnię, dosmacz solą i oliwą z oliwek, możesz dodać pierzu, ale nie jest to konieczne. Wkrój obrane ze skórki awokado, całość uwieńcz parmezanem. Wcinaj na zdrowie. Możesz dodać przed podaniem sporo siekanej natki pietruszki!

zdrowa raadosc zycia,kupiec,kasza gryczana biała,z kuchni do kuchni ,najleszy blog kulinarny,właściwości awokado,dania z awokado,dania z kaszy gryczanej,


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!