Makaron zapiekany z cukinią i parmezanem w sosie śmietanowym
Pyszny pomysł na
super obiad! Prosty jak drut makaron świderki w sosie śmietanowym z cukinią i
parmezanem.
Składniki:
- makaron, u mnie
świderki
- cukinia
-śmietana 30%
-ząbek czosnku
- tarty parmezan i
tarta mozzarella
- pieprz i sól do smaku
Zacznij gotować
makaron, a międzyczasie przygotuj patelnię. Rozgrzej oliwę z oliwek i wrzuć
pokrojoną w cienkie kawałki lub półplasterki cukinię. Dodaj czosnek
przeciśnięty przez praskę, dosmacz solą i pieprzem.
Duś. Dodaj śmietanki
30 % i duś jeszcze chwilę. Sos z cukinią wmieszaj w makaron i włóż całość do
posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i posyp parmezanem i tartą
mozzarellą.
To nad wyraz łatwy
obiad. I pyszny!
Smacznego!
jakieś,chociaż przybliżone proporcje?!
OdpowiedzUsuń