Makaron z pesto pietruszkowym

 

pesto z natki pietruszki,pesto pietruszkowe,pesto,jak zrobić pesto,kuchnia włosk, jak zrobić makaron z pesto,z kuchni do kuchni,penne con pesto di prezzemolo,cucina italiana,

 

Pesto pietruszkowe to świetna alternatywa włoskiego przysmaku z bazylią . Makaron wspaniale smakuje i jest bardzo, bardzo zdrowy!

Przygotujcie pesto z natki pietruszki, a nie pożałujecie !

Będzie doskonałym dodatkiem do Waszego ulubionego makaronu!

Pesto z natki pietruszki można przechowywać w szklanym pojemniku do trzech tygodni, w lodówce.

 

pesto z natki pietruszki,pesto pietruszkowe,pesto,jak zrobić pesto,kuchnia włosk, jak zrobić makaron z pesto,z kuchni do kuchni,penne con pesto di prezzemolo,cucina italiana,

 Składniki

- 3 pęczki natki pietruszki- oderwij listki, odrzuć twarde łodyżki

-porządna garść płatków migdałowych

-pół szklanki oliwy z oliwek extra virgin

-4 ząbki czosnku

- 5 łyżek parmezanu

- sól, pieprz do smaku

 

 

 Wszystkie składniki wrzuć do blendera. Jeśli zmiksowana papka jest zbyt mokra dodaj parmezanu, jeśli zbyt sucha, dolej oliwy z oliwek.

Ugotuj ulubiony makaron, wymieszaj z łyżką pesto z natki pietruszki i wcinaj na zdrowie!


pesto z natki pietruszki,pesto pietruszkowe,pesto,jak zrobić pesto,kuchnia włosk, jak zrobić makaron z pesto,z kuchni do kuchni,penne con pesto di prezzemolo,cucina italiana,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!