Zupa jarzynowa na indyku z grzybami

  

zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,

Standardowa zupka jarzynowa, którą pokochają dzieci. Cokolwiek nie włożysz do środka za każdym razem wyjdzie inna, ale i pyszna! 


Możesz użyć różnych grzybów, pieczarek, boczniaków, możesz skorzystać z mrożonych grzybów, warzyw i jarzyn, ogranicza Cię tylko fantazja! Całość pyszna!

 

zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,

zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,

zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,

Składniki

- mięsko na rosół, u mnie skrzydła indyka

- por i cebula

- mrożone warzywa na zupę z dodatkiem kalafiora

- grzyby świeże i mrożone

- oliwa z oliwek

- śmietana 30 %

- sól i pieprz do smaku

 

zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,

zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,

zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,

zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,

Rozgrzej duży rondel , dodaj odrobinę oliwy i wrzuć mięsko, międzyczasie pokrój cebulę i ora w kawałki. Podsmaż. Jeśli chcesz dodaj marchewki – albo świeża albo mrożona. Dodaj warzywa jakie masz, zalej wodą. I gotuj pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj grzyby i dalej gotuj, można dodać kapusty włoskiej krojonej bardzo drobno. Dzieci kochają takie eksperymenty. Jeśli nie masz groszku mrożonego, może być z puszki.

Gdy wszystko ugotuje się dodaj śmietanki i gotowe! Nie zapomnij dosmaczyć solą i pierzem!

Smacznego!


zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,

zupa jarzynowa,szybka zupa,zupa grzybowa,z kuchni do kuchni, top blog kulinarny,rosół,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!