Zupa jarzynowa na indyku z grzybami
Standardowa zupka jarzynowa, którą pokochają dzieci. Cokolwiek nie włożysz do środka za każdym razem wyjdzie inna, ale i pyszna!
Możesz użyć różnych grzybów, pieczarek, boczniaków, możesz skorzystać z
mrożonych grzybów, warzyw i jarzyn, ogranicza Cię tylko fantazja! Całość
pyszna!
Składniki
- mięsko na rosół, u mnie skrzydła indyka
- por i cebula
- mrożone warzywa na zupę z dodatkiem
kalafiora
- grzyby świeże i mrożone
- oliwa z oliwek
- śmietana 30 %
- sól i pieprz do smaku
Rozgrzej duży rondel , dodaj odrobinę oliwy i
wrzuć mięsko, międzyczasie pokrój cebulę i ora w kawałki. Podsmaż. Jeśli chcesz
dodaj marchewki – albo świeża albo mrożona. Dodaj warzywa jakie masz, zalej
wodą. I gotuj pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj grzyby i dalej gotuj,
można dodać kapusty włoskiej krojonej bardzo drobno. Dzieci kochają takie eksperymenty.
Jeśli nie masz groszku mrożonego, może być z puszki.
Gdy wszystko ugotuje się dodaj śmietanki i gotowe!
Nie zapomnij dosmaczyć solą i pierzem!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!