Sałatka z kozim serem

sałatka wiosenna, sałatka impreza,impreza, z kuchni do kuchni,top blog kulinarny,fit sałatka,


Uwielbiam kozie sery, kremowe, aromatyczne i pełne mleka. Kocham wszystkie zielone sałatki. Wszystko co zielone, kolorowe i chrupiące.

sałatka wiosenna, sałatka impreza,impreza, z kuchni do kuchni,top blog kulinarny,fit sałatka,

sałatka wiosenna, sałatka impreza,impreza, z kuchni do kuchni,top blog kulinarny,fit sałatka,

sałatka wiosenna, sałatka impreza,impreza, z kuchni do kuchni,top blog kulinarny,fit sałatka,


 Podam Wam przepis na pyszną sałatkę, którą można podać w towarzystwie hiszpańskich wędlin, kabanosów, na śniadanie, na imprezę, kiedy odwiedzi ktoś niespodziewany!



Składniki:

- sałata lodowa poszarpana na kawałki

- pyszne , słodkie pomidory, u mnie zazwyczaj malinówki

- ogórek świeży

-ser kozi, może być miękki

- mnóstwo bazylii, natki pietruszki

- zielone oliwki

- czarnuszka, słonecznik

- sól do smaku, pieprz, oliwa z oliwek, glassa balsamiczna z octem balsamicznym z Modeny

 

sałatka wiosenna, sałatka impreza,impreza, z kuchni do kuchni,top blog kulinarny,fit sałatka,

sałatka wiosenna, sałatka impreza,impreza, z kuchni do kuchni,top blog kulinarny,fit sałatka,

Z podanych składników skomponuj sałatkę, raczej warstwowo, nie mieszaj jej. Przed podaniem dodaj ocet i oliwę. Fajnie zrobić też drugą sałatkę na szybko. Caprese. Pomidory i mozzarella. Sól, pieprz i oliwa z oliwek. Gotowe!

Pysznie, lekko w towarzystwie wędlin.
Radujcie się jedzeniem!

sałatka wiosenna, sałatka impreza,impreza, z kuchni do kuchni,top blog kulinarny,fit sałatka,

sałatka wiosenna, sałatka impreza,impreza, z kuchni do kuchni,top blog kulinarny,fit sałatka,

sałatka wiosenna, sałatka impreza,impreza, z kuchni do kuchni,top blog kulinarny,fit sałatka,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!