Sernik bez spodu

 

sernik bez spodu,sernik wiedeński, sernik rozpływający się w ustach,z kuchni do kuchni,najleszy sernik,wilgotny sernik,Sernik na święta,świąteczny sernik

Sernik został upieczony na pewna imprezę, udało mi się ukroić z niego kawałek.

Szybko się skończył.

Stąd nie ma pięknych stylizacji fotograficznych mojego sernika, ale gwarantuje ,że jest pyszny i śmietankowy, rozpływa się w ustach ,nie zatyka i nie staje w gardle.

sernik bez spodu,sernik wiedeński, sernik rozpływający się w ustach,z kuchni do kuchni,najleszy sernik,wilgotny sernik,Sernik na święta,świąteczny sernik

sernik bez spodu,sernik wiedeński, sernik rozpływający się w ustach,z kuchni do kuchni,najleszy sernik,wilgotny sernik,Sernik na święta,świąteczny sernik


 

·                 wiejski twaróg 1 kg

·                 kostka dobrego masła

·                 8 kurzych jaj

·                 półtorej szklanki drobnego cukru do wypieków

·                 1 opakowanie cukru wanilinowego

·                 5-6 łyżek śmietany 18%

·                 mąka pszenna typ 450 lub 500 3 łyżki kopiaste

·                 2 opakowania budyniu śmietankowego po 40 g każde – bez cukru-opcjonalnie również wcześniej namoczona we wrzątku żurawina

·        Najpierw ser przepuść przez maszynkę, aby nie miał grudek. Utrzyj masło z cukrem i cukrem wanilinowym na puch i powoli dodawaj po jednym żółtku, nie przerywaj miksowania. I dodawaj mąkę, a następnie powoli proszek budyniowy.

·        Miksuj i dodawaj śmietanę. Następnie łyżka po łyżce zmielony ser.

·        Ubij białka na pianę i przełóż do masy serowej ,nie miksuj już wszystkiego ,ale delikatnie wmieszaj ubite białka w masę serową łyżką lub łopatką. Niech składniki się połączą ze sobą. Możesz dodać żurawinę . Jeśli lubisz!

·        Sernik można upiec jak mój w blaszce klasycznej, prostokątnej, ale możesz go upiec również w tortownicy o średnicy 26-30 cm.

·        Formę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę serową i piecz w 130 stopniach najpierw półtorej godziny, a następnie zwiększ do 150 stopni i piecz 15 minut.

·        Zostaw sernik w formie na 2 godziny nie wyjmując go z piekarnika. Po tym czasie wyjmij i wyciągnij z formy.

·        Polukruj wedle uznania. U mnie polewa .

·        Smacznego!

sernik bez spodu,sernik wiedeński, sernik rozpływający się w ustach,z kuchni do kuchni,najleszy sernik,wilgotny sernik,Sernik na święta,świąteczny sernik

sernik bez spodu,sernik wiedeński, sernik rozpływający się w ustach,z kuchni do kuchni,najleszy sernik,wilgotny sernik,Sernik na święta,świąteczny sernik

sernik bez spodu,sernik wiedeński, sernik rozpływający się w ustach,z kuchni do kuchni,najleszy sernik,wilgotny sernik,Sernik na święta,świąteczny sernik


 

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!