Naleśniki na wodzie gazowanej.

 Naleśniki na wodzie gazowanej.


Najlepszy przepis na naleśniki. 


Naleśniki na wodzie gazowanej.
Naleśniki na wodzie gazowanej.


Naleśniki na wodzie gazowanej to najlepsze naleśniki ever. Są proste w przygotowaniu i przede wszystkim pyszne. Naleśniki na wodzie gazowanej możesz ze sobą wszędzie zabrać. Możesz dać je dziecku do pudełka śniadaniowego, będą idealne na wakacjach. Naleśniki na wodzie gazowanej zrobisz w ilościach hurtowych, a następnie bez problemu odgrzejesz następnego dnia. Oto składniki na naleśniki na wodzie gazowanej .


Naleśniki na wodzie gazowanej.
Naleśniki na wodzie gazowanej.

Naleśniki na wodzie gazowanej.
Naleśniki na wodzie gazowanej.


Składniki na 10 sztuk naleśników:

- szklanka mąki pełnoziarnistej lub innej

- 2 duże jaja

- 1 szklanka roślinnego lub krowiego mleka

- 3/4 szklanki gazowanej wody

- szczypta soli

- olej do smażenia


Jak zrobić naleśniki na wodzie gazowanej?


Wsyp mąkę do miski, dodaj wszystkie pozostałe składniki poza olejem do smażenia oczywiście. Zmiksuj na gładkie i lejące ciasto. Rozgrzej niewielką ilość tłuszczu na patelni i smaż naleśniki z obydwu stron. Podawaj z musami, owocami, serem i na wytrawnie.


Naleśniki na wodzie gazowanej.
Naleśniki na wodzie gazowanej.


Crepes con acqua frizzante.

Crepes sono facili da preparare ma soprattutto  buonissimi, piacciono a tutti. 

Ingredienti per 10 crepes:

- un bicchiere di farina integrale o altra a iacere

- 2 uova

- una tazza di latte vegetale o vaccino

- mezza tazza o poco di piu di acqua gassata

- pizzico di sale

- olio per friggere


Naleśniki na wodzie gazowanej.
Naleśniki na wodzie gazowanej.


Come preparare crepes?

Versate la farina in una ciotola, aggiungete tutti gli altri ingredienti tranne l'olio per friggere ovviamente. Mescolate bene, meglio con frullatore per ottenere impasto cremoso , liscio e versatile. Scaldate una piccola quantitta di olio e friggete crepes su entrambi i lati. Servite con frutta frasca, creme, nutella.


Komentarze

  1. Uwielbiam naleśniki. Zawsze dodaję do ciasta na naleśniki napój gazowany - wodę, cydr, piwo, wodę drożdżową.

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak słyszałam już dawno temu że naleśników na wodzie gazowanej są obłedne, no i zrobiłam i potem pol dnia spędziłam na "tronie" oczywiście nie dałam za wygraną i zrobilam kolejny raz i kolejny raz spędziłam pol dnia na "tronie" i już nie robię tych naleśników :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Lekkie, jednocześnie zdrowe i pyszne naleśniki. To zawsze dobry posiłek.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!