środa, 17 września 2014

Parówki sojowe i tofu Polsoja ... śniadanko wegetariańskie dla każdego




Dziś proponuję śniadanie wegetariańskie. Co nie znaczy, że mięsożerca nie powinien tego spróbować. Od czasu do czasu , należy sobie zrobić detox organizmu i zjeść coś 100% roślinego.
Do dzisiejszego śniadania użyłam dwóch propozycji Polsoja.


-Parówki śniadaniowe-Tradycyjne śniadaniowe parówki sojowe to dobry wybór na pierwszy posiłek dnia dla dzieci i dorosłych. Składają się w 100% z surowców roślinnych, dlatego stanowią bezpieczną i smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają łatwo przyswajalne białko sojowe, wapń, żelazo. Posiadają korzystny profil kwasów tłuszczowych. Nie zawierają cholesterolu, konserwantów oraz są wytworzone z soi niemodyfikowanej genetycznie.


-Tofu tradycyjne-Tofu to ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free. Świeże tofu to nieoceniony składnik nowoczesnej kuchni, nie tylko wegetariańskiej. Bogactwo wapnia, roślinnych fitohormonów, sojowych substancji pomagających w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów. Idealne proporcje zawartości białka do niskiej kaloryczności sprawiają, że tofu zdobyło popularność także wśród autorów diet odchudzających.

I my tu sobie takie śniadanko zaserwujemy.
-parówki śniadaniowe + tofu Polsoja
-ulubiona sałatka- ja do mojej dałam – papryki, dynię surową, oliwki, śliwki, sałatę, ogórka, bazylię- całość wymieszałam z octem winnym 6% z czerwonego wina...
Na koniec całe danie zsypujemy ziarnami Słoneczne Pola od Ziarenkowo. Dlaczego Ziarenkowo?  Gdyż jest to doskonale wyważona mieszanka świeżych i aromatycznych prażonych ziaren.

Sciąg osłonke z parówki i ugotuj ją.




Parówki podane w ten sposób, z kawałkami tofu w sałatce..to wszystko sprawia, że człowiek ma energię na dobry start w cały dzień. 

Jestem mięsożercą, nie jadam parówek często, ale..je jadam..i stanowczo wybieram PARÓWKI Polsoja – bo wiem co zawierają i co mi dadzą pozytywnego ! A tofu w takiej sałatce, tylko podnosi poprzeczkę i sprawia, że całość nabiera finezji i dobrego smaku!


Smacznego !







1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !