środa, 22 października 2014

Focaccia alla genovese z wędliną sojową z suszonymi śliwkami Polsoja


Dziś zrobimy sobie wegetariańską kanapkę ,bardzo zdrową i sytą, gdyż użyjemy zamiast bułki czegoś innego.Tradycyjną focaccię rodem z Genui.


Ten przpis został zmodyfikowany odpowiednio, gdyż dodałam do ciasta mieszankę ziaren od Ziarenkowo Słoneczne Pola. 



I z tymi ziarnami ją upiekłam. Odjęłam grubej soli po wierzchu i rozmarynu nie dałam. 

Nadziałam ją wędliną sojową Polsoja.


Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami to urozmaicona śliwkami propozycja zastąpienia mięsnych wędlin lżejszym, bogatym w białko i wapń, odpowiednikiem roślinnym. Wędlina charakteryzuje się wyrazistym smakiem schabu z suszonymi śliwkami. Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi – bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, Produkt nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami została przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie.
Najpierw musisz zrobić focaccie wg.przepisu wyżej. Warto, gdyż mały kawałek jest sycący i taka focaccia może poleżeć bardzo długo, najlepiej zawinięta w ściereczke kuchenną.

Do nadziania naszej focacci użyłam
  • wędlina sojowa Polsoja z suszonymi śliwkami
  • sałata lodowa
  • marchewka
  • oliwki
  • bazylia

Przekrój focaccię na pół w wkomponuj w nią podane wyżej składniki.




Taka nadziana fociaccia jest bardzo sycąca i wystarczy nam na parę ładnych godzin!



Można ją ze sobą zabrać do pracy, szkoły i będziemy mieli pewność, że nie jest to puste, ale pełne zdrowia i witalności śniadanie!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !