Focaccia alla genovese z wędliną sojową z suszonymi śliwkami Polsoja


Dziś zrobimy sobie wegetariańską kanapkę ,bardzo zdrową i sytą, gdyż użyjemy zamiast bułki czegoś innego.Tradycyjną focaccię rodem z Genui.


Ten przpis został zmodyfikowany odpowiednio, gdyż dodałam do ciasta mieszankę ziaren od Ziarenkowo Słoneczne Pola. 



I z tymi ziarnami ją upiekłam. Odjęłam grubej soli po wierzchu i rozmarynu nie dałam. 

Nadziałam ją wędliną sojową Polsoja.


Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami to urozmaicona śliwkami propozycja zastąpienia mięsnych wędlin lżejszym, bogatym w białko i wapń, odpowiednikiem roślinnym. Wędlina charakteryzuje się wyrazistym smakiem schabu z suszonymi śliwkami. Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi – bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, Produkt nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami została przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie.
Najpierw musisz zrobić focaccie wg.przepisu wyżej. Warto, gdyż mały kawałek jest sycący i taka focaccia może poleżeć bardzo długo, najlepiej zawinięta w ściereczke kuchenną.

Do nadziania naszej focacci użyłam
  • wędlina sojowa Polsoja z suszonymi śliwkami
  • sałata lodowa
  • marchewka
  • oliwki
  • bazylia

Przekrój focaccię na pół w wkomponuj w nią podane wyżej składniki.




Taka nadziana fociaccia jest bardzo sycąca i wystarczy nam na parę ładnych godzin!



Można ją ze sobą zabrać do pracy, szkoły i będziemy mieli pewność, że nie jest to puste, ale pełne zdrowia i witalności śniadanie!




Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!