środa, 22 października 2014

Masło orzechowe PRIMAVIKA – idealne spotkanie przy kawie



Kawa..kawa to napój bogów i kawa musi mieć towarzystwo subtelne, bo sama w sobie jest mocna i wyrafinowana. Do kawy musi być COŚ wyjątkowego.
Akurat pech chcial, że nie miałam nic słodkiego.
I postanowiłam sobie sama zrobić coś pysznego do kawy.
Pieczywo chrupkie pszenno-razowe z masłem orzechowym czekoladowym PRIMAVIKA, które to masło dostalam w ramach współpracy, wraz z tymi produktami PRIMAVIKA...




Masło czekoladowe w odróżnieniu od innych tego typu kremów nie jest czekoladą, gdyż 62% jego składu stanowią orzechy ziemne. Smak masła jest wyjątkowy – mocno orzechowy i delikatnie czekoladowy. Zawiera też cynk, cenne kwasy tłuszczowe i lecytynę. Polecane do smarowania pieczywa, a także suchych ciastek i wafli. 


Składniki:Orzeszki arachidowe 63%, cukier puder, emulgator: lecytyny (z soi), kakao 2,8%, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina.
Posmarowałam masłem pieczywo chrupkie i...pokroiłam w trójkąty.
Zaparzyłam pysznej kawy i.. nawet się nie obejrzałam jak zjadłam ..hmmm...dość sporo tych trójątów.
Odkryłam idelany i zdrowy sposób na wyjątkowe słodycze do kawy .



Smacznego !


1 komentarz:

  1. Jedliście pełnoziarniste wafelki Tovago (http://tovago.pl/)? Jeśli tak, to dajcie znać! Jestem ciekaw, co myślicie. Dla mnie najlepsze wafelki na rynku!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !