środa, 22 października 2014

Masło orzechowe PRIMAVIKA – idealne spotkanie przy kawie



Kawa..kawa to napój bogów i kawa musi mieć towarzystwo subtelne, bo sama w sobie jest mocna i wyrafinowana. Do kawy musi być COŚ wyjątkowego.
Akurat pech chcial, że nie miałam nic słodkiego.
I postanowiłam sobie sama zrobić coś pysznego do kawy.
Pieczywo chrupkie pszenno-razowe z masłem orzechowym czekoladowym PRIMAVIKA, które to masło dostalam w ramach współpracy, wraz z tymi produktami PRIMAVIKA...




Masło czekoladowe w odróżnieniu od innych tego typu kremów nie jest czekoladą, gdyż 62% jego składu stanowią orzechy ziemne. Smak masła jest wyjątkowy – mocno orzechowy i delikatnie czekoladowy. Zawiera też cynk, cenne kwasy tłuszczowe i lecytynę. Polecane do smarowania pieczywa, a także suchych ciastek i wafli. 


Składniki:Orzeszki arachidowe 63%, cukier puder, emulgator: lecytyny (z soi), kakao 2,8%, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina.
Posmarowałam masłem pieczywo chrupkie i...pokroiłam w trójkąty.
Zaparzyłam pysznej kawy i.. nawet się nie obejrzałam jak zjadłam ..hmmm...dość sporo tych trójątów.
Odkryłam idelany i zdrowy sposób na wyjątkowe słodycze do kawy .



Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !