niedziela, 9 listopada 2014

Obiad wegetariański


Dziś poszłam na łatwiznę moi Drodzy. I przyrządziłam coś pysznego, dietetycznego!
Sznycelki a la cielęce zapiekane z ziemniaczkami w frytfannie Toscana.
Generalnie obiad sam się zrobił, no...musiałam obrać ziemniaczki..ugotować kalafiora na parze.

Składniki
-sznycelki a la cielęce Primavika
-ziemniaki
-cebula
-gotowany na parze kalafior
  • przyprawy Skworcu- do burrito,

  •  pieprz ziołowy, 

  • estragon, 

  • pfeffer gold, 

  •  suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim

Pierwsza rzecz ugotuj na parze kalafiora. Obierz ziemniaki i pokrój w części.
Cebulkę pokrój w piórka i podsmaż na oleju, dodaj przyprawy do burrito.


Odstaw.

Do obranych i pokrojonych ziemniaków dodaj pieprz ziołowy, estragon, pfeffer gold. Wymieszaj dokładnie. Do przyprawionych ziemniaków dodaj podsmażoną cebulkę, wymieszaj.

Wsyp do brytfanny Toscana .


Połóż na wierzch kalafiora wcześniej uparowanego.
Dodaj sznycelki a la cielęce Primavika.


Posyp suszonymi pomidorami z czarnuszk i czosnkiem niedzwiedzim


Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do momentu , kiedy ziemniak uzyska pożądaną miękkość.
Podawaj z ulubioną sałatką, surówką, dodatkami...



Sznycelki a’ la cielęce Primavika powstały z myślą o tych, którzy lubią poznawać nowe i ciekawe smaki. 


Wyprodukowane z seitanu, czyli glutenu z mąki pszennej, nie zawierają w swym składzie soi, mogą więc być spożywane przez osoby na nią uczulone. Są bogate w białko roślinne i nie zawierają złego cholesterolu.


Upieczone w brytfannie Toscana o brytfannie TUTAJ , nie tracą na strukturze, nie tracą smaku, nie wysychają.
Jednym slowem, smacznego !






2 komentarze:

  1. Bardzo fajna propozycja na obiad :-) a ta brytfanka coraz bardziej mi się podoba :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzena, niczego Tobie nie spali, nic się do niej nie czepia, zdarzyło mi sie o niej zapomnieć jak w niej podgrzewałam coś na gaze.Była bez opieki przez półtorej godziny i nic się nie stało...to prawdziwa rzadkość!

      Usuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !