Śniadanie zdrowe,pożywne,aromatyczne!
Śniadanie
proste, pełne smaku i aromatu. Zdrowe. Użyłam do niego parówek
classic Polsoja.
To tradycyjne
parówki sojowe, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Składają się
w 100% z surowców roślinnych, dlatego stanowią bezpieczną i
smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych mięsnych parówek.
Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać
zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki!
Można je podgrzewać w wodzie, smażyć na patelni, piec na grillu
lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu. Do
przygotowania produktu użyto soi niemodyfikowanej genetycznie.
Ja
paróweczki podgrzałam w wodzie. I jeszcze ciepłe owinęłam
plastrami Ramzesa.
Ramzes to bardzo aromatyczny dojrzewający
ser wędzony typu holendersko - szwajcarskiego o łagodnym, lekko
orzechowym smaku oraz niepowtarzalnym aromacie otrzymanym w procesie
naturalnego wędzenia. Pierwszy w Polsce ser wędzony z oczkami.
Doskonały do kanapek, przekąsek i sałatek.
Ugotowałam
jajeczko.
Wykorzystalam
również Ketchup bez cukru BIO ,
który jest idealny dla dzieci oraz wszystkich osób dbających
o zdrowie. Przygotowany został na bazie koncentratu soku jabłkowego,
który nadał mu delikatnej słodyczy, wyjątkowego smaku i aromatu.
Tradycyjny ocet zbożowy zastąpiono w nim octem jabłkowym,
którego zalety zdrowotne są znane i cenione od stuleci. Wbrew
pozorom, ocet odkwasza organizm i dba o równowagę kwasowo –
zasadową. Poprawia stan naczyń krwionośnych, reguluje procesy
trawienne, obniża poziom cholesterolu we krwi. A ekologiczny
koncentrat pomidorowy, bogaty w niezbędny i polecany likopen,
czyni Ketchup bez cukru BIO prawdziwie zdrowym, mocno pomidorowym i
niezbędnym produktem w każdej kuchni.
Całości dopełniła
Musztarda łagodna BIO, która poza
walorami smakowymi, dzięki zawartym w gorczycy związkom chemicznym,
pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wspomaga trawienie,
zwłaszcza tłuszczów. Nasze musztardy przygotowane są z
najlepszych, ekologicznych i wyłącznie tradycyjnych surowców,
według klasycznych, starych receptur. Musztarda
łagodna BIO jest idealna zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak
i bazy wielu zimnych i gorących sosów, majonezów i marynat.
Całości
dopełnił chleb graham i sałata lodowa.
Oliwki
to podstawa!
Smacznego
!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!