poniedziałek, 10 listopada 2014

Tortellini po wegetariańsku


Zrobiłam dziś tortellini .
Tortellini z wędzonym tofu Polsoja to zamknięte w małe pierożki wyjątkowe połączenie aromatycznego tofu i delikatnego ciasta. Produkt w 100% roślinny o szerokim zastosowaniu w kuchni. Doskonale smakuje w towarzystwie sosów ,ziół, oliw i zup. Tortellini zostały przygotowane z surowców niemodyfikowanych genetycznie bez użycia konserwantów.


Ja zrobiłam dziś coś ciekawego, dodatek do tortellini.

Składniki
-kapusta pekińska
-marchewka
-por
-salasa pomidorowa- ja miałam moją, mrożoną. Jeśli nie macie- wystarczy sok pomidorowy z kartonu.
-przyprawy od Skworcu – przyprawa do Burrito, liscie kolendry, pieprz ziołowy,
-prażone ziarna od Ziarenkowo- mieszanka Słoneczne Pola
-bazylia, sól , oliwa z oliwek
-seler naciowy- u mnie mrożony

Poszatkuj kapustę pekińską, marchewkę i pora, duś chwilkę.



Dodaj przyprawy do Burrito. Wymieszaj. Następnie pół łyżeczki kolendry. 



Dodaj trochę pieprzu ziołowego, oliwy z oliwek, soli. 


Wymieszaj, zamknij, duś pod przykryciem.
Następnie dodaj salsy pomidorowej, wymieszaj, przykryj , duś. Dodaj selera naciowego.


Od czasu do czasu sprawdzaj smak.
Gdy wszystko ładnie się udusi, zagotuj wode i wrzuć tortellini Polsoja na wrzątek i gotuj ok.8 minut.




Wyłóż na talerz, podawaj z duszonymi jarzynami. Posyp ziarnami Słoneczne Pola od Ziarenkowo.



To bardzo sycące danie. Jest bardzo dobre, gdyż tortellini z wędzonym tofu...nie mialam nigdy przyjemności. Pyszne!


Smacznego !







2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !