wtorek, 16 grudnia 2014

Poranna kawka z syropem z agawy



Jak co rano, zaraz kiedy tylko zaczyna się ruch w moim domu...pierwszą czynnością, która nadaje smaku na resztę dnia, jest KAWA. Kawa aromatyczna, mocna, wspaniała!

Od kawy zaczynam każdy dzień, tak mi już zostało z mojego kielkuletniego przebywania na terenie Włoch.
Kawa w blasku słońca, z ukochanej moki, to kawa pełna aromatu.

Włosi mawiają, że kawę najlepiej to w ogóle nie słodzić cukrem białym …
Ja moją kawę słodzę zamówionym w sklepie u Pana Marka SKWORCU,orginalnym meksykańskim produktem- SYROPEM Z AGAWY


Syrop z agawy jest trzykrotnie słodszy niż cukier biały a jednocześnie jego indeks glikemiczny IG jest 4-5 razy niższy od miodu przez co preferowany jest przez osoby będące na diecie niskowęglowodanowej. SYROP Z AGAWY zawiera również spore ilości inuliny – naturalnego probiotyku, który wspomaga rozwój flory bakteryjnej jelit, co zmniejsza wzdęcia.

I faktycznie tak jest. Posłodzona kawa czy herbata syropem z agawy jest zdrowsza, pyszna i bardzo aromatyczna.


Polecam każdemu syrop z agawy jako zdrowszy zamiennik białego cukru.

Buon caffe!


4 komentarze:

  1. Już biegnę na taką pyszną kawkę :-):-):-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawe jaki smak ma ten syrop z agawy,nie piłam ale może kiedyś

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Coś kolo miodu ma taki właśnie smak, pozdrawiam !

      Usuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !