wtorek, 30 grudnia 2014

Pyszne kanapki na ciepło



W końcu zebrałam się w sobie i wstałam na chwilkę. Chciało mi się jeść. A przy antybiotykach ,to raczej nie mogę sobie pozwolić na żadne posty, bo zaraz mam dziurę w żołądku!
Musiało być smacznie, szybko i syto !


Kanapki!
Grzanki!

Składniki
-chleb lub bułka
-Emmentaler  ser topiony plastry Lactima
-Gouda  ser topiony Lactima

-szczypiorek
-parówka drobiowa
-natka pietruszki
-ketchup
-pomidorki koktajlowe
-oliwki zielone
-imbir marynowany * do sushi  dostepny TUTAJ
-glassa sojowa

Kromki chleba wysmaruj serkiem topionym Gouda, pokrój w plasterki parówkę. 



Posyp szczypiorkiem. Im więcej witamin tym lepiej.
Na wierzch połóż plasterki Emmentalera, polej ketchupem.

Dodaj pomidorki koktajlowe i ...do piekarnika, aż się stopia serki. Wyłóż na talerz. 


Szybko po wierzchu glassa sojowa. Dodatkowo zielona pietruszka. Marynowany imbir dobry na wszystko, w tej kompozycji jest idealny ! 

Na samym końcu posyp ziarnami od Ziarenkowo i ...smacznego !








2 komentarze:

  1. Pyszne kanapeczki, zjadłabym takie z chęcią :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. w sumie weszłam żeby sprawdzić w ilu stopniach i na jakim "programie" to piec żeby nie przypalało się. Dobrze byłoby dorzucić tę informację.
    Niemniej jednak kanapeczki cudne.... :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !