Pyszne kanapki na ciepło



W końcu zebrałam się w sobie i wstałam na chwilkę. Chciało mi się jeść. A przy antybiotykach ,to raczej nie mogę sobie pozwolić na żadne posty, bo zaraz mam dziurę w żołądku!
Musiało być smacznie, szybko i syto !


Kanapki!
Grzanki!

Składniki
-chleb lub bułka
-Emmentaler  ser topiony plastry Lactima
-Gouda  ser topiony Lactima

-szczypiorek
-parówka drobiowa
-natka pietruszki
-ketchup
-pomidorki koktajlowe
-oliwki zielone
-imbir marynowany * do sushi  dostepny TUTAJ
-glassa sojowa

Kromki chleba wysmaruj serkiem topionym Gouda, pokrój w plasterki parówkę. 



Posyp szczypiorkiem. Im więcej witamin tym lepiej.
Na wierzch połóż plasterki Emmentalera, polej ketchupem.

Dodaj pomidorki koktajlowe i ...do piekarnika, aż się stopia serki. Wyłóż na talerz. 


Szybko po wierzchu glassa sojowa. Dodatkowo zielona pietruszka. Marynowany imbir dobry na wszystko, w tej kompozycji jest idealny ! 

Na samym końcu posyp ziarnami od Ziarenkowo i ...smacznego !








Komentarze

  1. Pyszne kanapeczki, zjadłabym takie z chęcią :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. w sumie weszłam żeby sprawdzić w ilu stopniach i na jakim "programie" to piec żeby nie przypalało się. Dobrze byłoby dorzucić tę informację.
    Niemniej jednak kanapeczki cudne.... :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!