Pyszne kanapki na ciepło
W
końcu zebrałam się w sobie i wstałam na chwilkę. Chciało mi się
jeść. A przy antybiotykach ,to raczej nie mogę sobie pozwolić na
żadne posty, bo zaraz mam dziurę w żołądku!
Musiało
być smacznie, szybko i syto !
Kanapki!
Grzanki!
Składniki
-chleb
lub bułka
-Emmentaler ser topiony plastry Lactima
-Gouda ser topiony Lactima
-szczypiorek
-parówka
drobiowa
-natka
pietruszki
-ketchup
-pomidorki
koktajlowe
-oliwki
zielone
-imbir
marynowany * do sushi dostepny TUTAJ
-glassa
sojowa
Kromki
chleba wysmaruj serkiem topionym Gouda, pokrój w plasterki parówkę.
Posyp szczypiorkiem. Im więcej witamin tym lepiej.
Na
wierzch połóż plasterki Emmentalera, polej ketchupem.
Dodaj
pomidorki koktajlowe i ...do piekarnika, aż się stopia serki. Wyłóż
na talerz.
Szybko po wierzchu glassa sojowa. Dodatkowo zielona pietruszka.
Marynowany imbir dobry na wszystko, w tej kompozycji jest idealny !
Na samym końcu posyp ziarnami od Ziarenkowo i ...smacznego !
Pyszne kanapeczki, zjadłabym takie z chęcią :-)
OdpowiedzUsuńw sumie weszłam żeby sprawdzić w ilu stopniach i na jakim "programie" to piec żeby nie przypalało się. Dobrze byłoby dorzucić tę informację.
OdpowiedzUsuńNiemniej jednak kanapeczki cudne.... :)