czwartek, 1 stycznia 2015

Fasola Mung z grzybami



A co to takiego fasola Mung? To skarb !
Fasola mung – jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Posiada zdolność usuwania wszelkich toksyn z organizmu, korzystnie wpływa na wątrobę i woreczek żółciowy. Stosowana w leczeniu zatruć pokarmowych, zatruć ołowiem i pestycydami, czyraków i udarów słonecznych, zapalenia spojówek i obrzęków – szczególnie kończyn dolnych. Wykorzystywana jest również w leczeniu wysokiego ciśnienia, kwasicy oraz owrzodzeń żołądkowo-jelitowych.
Wykonanie zupy z fasoli Mung jest genialnie proste.
Składniki

Umyj fasolę Mung , wypłukaj. 

Zalej wodą , dodaj czosnek,marchewkę pokrojona w słupki i gotuj na małym ogniu ,pod przykryciem dątąd, aż fasola kompletnie zmięknie, pęknie i zrobi się z niej krem. Dodaj przyprawę do fasolki oraz liście kolendry.


 Gotuj.
Dopraw pieprzem, oliwą z oliwek, solą. Dodaj grzybów jak lubisz.




Smacznego ! 



3 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !