piątek, 2 stycznia 2015

Kolanka z falbanką



Od rana słyszę mamo mamo mamooooo ja chcę makaron ! Można temu zapobiec. Wykonanie makaronu proste, najdłuższą czynnościa w tym przypadku było samo gotowanie się makaronu.
Składniki
  • kolanka z falbanką Makarony Polskie
  • Gouda ser topiony Lactima
  • szczypiorek
  • orzechy włoskie
  • czarny sezam
  • parmezan
  • oliwa z oliwek Olitalia

Ugotuj makaron al dente, odcedz i dodaj oliwy z oliwek. Wyciśnij sporo sera topionego Gouda prosto z saszetki. 


Roztopi się i powstanie taki fajny serowy sosik, który otuli nasz makaron.
Dodaj szczypioru , oliwy z oliwek.Mieszaj.


Wyłóż na talerz.
Posyp czarnym sezamem i sporą ilością orzechów włoskich.


Zetrzyj po wierzchu parmezan.
Szybko, aromatycznie i pysznie !

Smacznego!



4 komentarze:

  1. Mniam zjadłabym taki makaronik :-) Kasiula ja chcę makaron !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie tu u Ciebie bede zaglądała częsciej, blog zaobserwowany. zapraszam do mnie :
    http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. szybkie i smaczne danie :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !