Kolanka z falbanką
Od
rana słyszę mamo mamo mamooooo ja chcę makaron ! Można temu
zapobiec. Wykonanie makaronu proste, najdłuższą czynnościa w tym
przypadku było samo gotowanie się makaronu.
Składniki
- kolanka z falbanką Makarony Polskie
- Gouda ser topiony Lactima
- szczypiorek
- orzechy włoskie
- czarny sezam
- parmezan
- oliwa z oliwek Olitalia
Ugotuj
makaron al dente, odcedz i dodaj oliwy z oliwek. Wyciśnij sporo sera
topionego Gouda prosto z saszetki.
Roztopi się i powstanie taki
fajny serowy sosik, który otuli nasz makaron.
Dodaj
szczypioru , oliwy z oliwek.Mieszaj.
Wyłóż
na talerz.
Posyp
czarnym sezamem i sporą ilością orzechów włoskich.
Zetrzyj
po wierzchu parmezan.
Szybko,
aromatycznie i pysznie !
Smacznego!
Aż mam ochotę na makaron :)
OdpowiedzUsuńMniam zjadłabym taki makaronik :-) Kasiula ja chcę makaron !!!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńPysznie tu u Ciebie bede zaglądała częsciej, blog zaobserwowany. zapraszam do mnie :
OdpowiedzUsuńhttp://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/
szybkie i smaczne danie :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń