środa, 14 stycznia 2015

Syte śniadanko



To śniadanie na pewno stawia na nogi, jest pełne smaków i aromatów. Przenosi w różne regiony Polski, Włoch, wplata się w różne regiony, zaczepia o kilka kultur.
Połączyłam wszystko w jedno.
Wyszło pysznie i wyjątkowo. Myślałam z początku, że będzie to po prostu „normalna kanapka”. A tu proszę, wyszła kanapka międzynarodowa!

Składniki
-chleb
  • ser topiony śmietankowy Lactima
  • pasztet warzywny z cieciorkąPrimavika
  • oliwki
  • plastry bekonu
  • marynowane cebulki
  • pikantny ketchup
  • do kanapek podałam wszystkim napar owocowy leśny Bifix

Wysmaruj kanapki serkiem topionym śmietankowym Lactima. 


Rozsmaruj na wierzchu od serca pasztet warzywny z cieciorką- idealne połączenie. 


Połóż plasterki bekonu ,marynowane cebulki .Polej pikantnym ketchupem. Posyp serem tartym.Dodaj oliwki.
Zaparz wspaniałego naparu owocowego Biofix.



I smacznego !


4 komentarze:

  1. Kanapki wyglądają bardzo smakowicie :) Myślałam, że na pierwszym zdjęciu pod serem i oliwkami jest masło orzechowe i bardzo mnie to połączenie zaciekawiło i w sumie chyba nawet by pasowało:P

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja poproszę takie kanapeczki na jutro z dostawą do domu :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Syte śniadanie to podstawa, a twoje kanapeczki wyglądają przepięknie :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !