sobota, 21 marca 2015

Warzywa na patelnię po hiszpańsku


Niebawem mieli pojawić się goście.
Potrzebowałam dania szybkiego...ale neutralnego, smacznego ale...nie absorbujacego czasowo w kuchni.To danie było daniem ...drugim daniem!
Postanowiłam wykorzystać mrożone warzywa na patelnię po hiszpańsku „podrasowując je” trochę i nadając im wykwintnego charakteru.

Składniki
  • 2 opakowania warzyw na patelnie po hiszpanskuIglotex. Lubie je bardzo, maja w sobie cząstki młodych ziemniakow w skórce i cukinię baby.
  • 1 opakowanie serka topionego z papryką Lactima
  • oliwa z oliwek
  • masło do wysmarowania formy do zapiekania
  • szczypiorek, natka pietruszki

W niskim rondlu z grubym dnem rozgrzałam oliwę z oliwek i wrzuciłam mrożone warzywa.




Wymieszałam, przykrylam i zostawiłam, aby się trochę poddusiły.Wcześniej dodalam przyprawę, która jest dołączona do opakowania.


Po chwili przetransporotowałam całość na dużą patelnię i obsmażyłam delikatnie na złoto.


Wysmarowałam naczynie do zapiekania masłem.
Wyłożylam warzywa, nie maltretując ich za bardzo. Dodałam plastry sera topionego z papryką i całość została skropiona oliwą z oliwek.


I do nagrzanego piekarnika celem rozpuszczenia sera i podtrzymania temeperatury, gdyż warzywa były już gotowe z patelni.
Dodatek sera topionego sprawił, że warzywa były fajnie obtoczone serowo-paprykowym aromatem.


Całość posypana pietruszką zieloną i szczypiorkiem nabrała wyjątkowej lekkości.
Prosto, smacznie i jakże zdrowo!Dokładnie jak...
z obrazka !






4 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !