niedziela, 22 marca 2015

Zupa pieczarkowa



Zupa krem z pieczarek właściwie.
Ostatnio chodziły za mną pieczarki i pieczarki poczynione zostały.
W zupie.
Pysznej.

Składniki
-pieczarki
-bazylia
-marchewka
-liść włoskiej kapusty
-kuchmistrz u mnie od Skworcu
-pieprz ziołowy u mnie od Skworcu
-śmietana 18%
-koperek, pietruszka natka
-makaron np.kolanka

Umyj i poszatkuj pieczarki na plasterki. Uduś je na oliwie z dodatkiem bazylii.


Ugotuj bulion warzywny z marchewka, liściem kapsuty, warzywami z czym chcesz.
Dolej troszkę do pieczarek i zmiksuj na gładko.
Masę wlej do bulionu, podgotuj.
Dodaj kuchmistrza oraz pieprzu ziołowego.


Zabiel śmietaną.
Ugotuj makaron. Dodaj do zupy.


Smacznego!




1 komentarz:

  1. Nie jadłam pieczarkowej z dodatkiem kapusty, oryginalnie...

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !