czwartek, 9 kwietnia 2015

Danie resztkowe, na parze i z piekarnika




Zostało mi sporo gotowanych na parze jarzynek. Trzeba zrobić czystkę w lodóweczce... Jako, żejarzynki były zimne niemiłosiernie i jako takie nie zachęcały do konsumpcji..to zrobiłam z nich porządek. Zapiekłam.

W skład uparowanych warzyw wchodzą
-biała kapusta
-czerwona kapusta
-kalafior
-cukinia baby
-burak
-seler naciowy

Pokroiłam wszystko na mniejsze kawałki, włożyłam do brytfanny.


Skropiłam oliwą z oliwek. Dodalam rozbełtane jajo oraz tarty parmezan.Seler naciowy.
Zapiekłam w 200 stopni, do pół godziny.
Podałam z czerwoną papryką, bazylią.
Posypałam po wierzchu prażonymi ziarnami Euforia od Ziarenkowo




I smacznego !




2 komentarze:

  1. Fajny pomysł na wykorzystanie pozostałości z obiadu :) Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie dania resztkowe są zazwyczaj najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !