czwartek, 16 kwietnia 2015

Makaron z wegetariańskim, dietetycznym ...bigosem!




Zrobiłam dietetyczny, lekki bigos bez mięsa. Z samych warzyw, jarzyn, nawet bez koncentratu i pomidorów.
Bo to akurat miałam w domu.
A czego użyłam do tego lekkiego, dietetycznego i smacznego dania?

-makaron u mnie tagliatelle
-kapusta biala
-marchewka
-kalarepa
-seler
-cukinia baby
-bazylia
-kalafior
-zielona natka pietruszki
-oliwa z oliwek OLITALIA od IndexFood



Wszystkie warzywka starłam na tarce o dużych oczkach i poddusiłam w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, kminku oraz oliwy z oliwek .


Ugotowałam do miękkości.
Dosmaczyłam pieprzem.
Zagotowałam wodę na makaron, dodałam do niej oliwy z oliwek.

Wrzuciłam makaron.Ugotowałam al dente.Rozłożyłam na talerze.
Dodałam mojego bigosu bez mięsa...i smacznego!



Obowiązkowo parmezan !
Smacznego !







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !