środa, 15 kwietnia 2015

Na parze!




...kolejny obiadek na parze!
Tak potwornie wieje, że nie ma jak wyjść z domu. Do tego wiatr!
Trzeba wykombinować coś bez wychodzenia z domu , coś co poprawi humor.
U mnie na poprawę humoru jest...coś zdrowego, coś na parze...i kolorowo! Do syta!

Składniki
-kalafior
-brokuł
-marchewka
-por
-kalarepka
-ser topiony w saszetce Blue Cheese od Lactima
-mieszanka prażonych ziaren Piekło Niebo od Ziarenkowo
Jarzynki umyj i poukładaj w naczyniu, które używasz do parowania.


Uparuj do miękkości.Uparowane nie tracą koloru i są jędrne.



Wyłóż na patelnie z odrobiną np. oliwy z oliwek, wyciśnij ser topiony i potrząsając patelnią obtocz i obsmaż jarzynki z każdej strony.




W efekcie warzywa nabiorą ciekawego śmietankowego smaku z lekko wyczuwalnym...francuskim akcentem.
Rozłóż na talerze.


Posyp ziarenkami od Ziarenkowo.



Całość ozdobiłam rzeżuchą, którą mam na parapecie, i którą bardzo lubię!

Smacznego!




3 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !