Na parze!
...kolejny
obiadek na parze!
Tak
potwornie wieje, że nie ma jak wyjść z domu. Do tego wiatr!
Trzeba
wykombinować coś bez wychodzenia z domu , coś co poprawi humor.
U
mnie na poprawę humoru jest...coś zdrowego, coś na parze...i
kolorowo! Do syta!
Składniki
-kalafior
-brokuł
-marchewka
-por
-kalarepka
-ser
topiony w saszetce Blue Cheese od Lactima
-mieszanka
prażonych ziaren Piekło Niebo od Ziarenkowo
Jarzynki
umyj i poukładaj w naczyniu, które używasz do parowania.
Uparuj
do miękkości.Uparowane nie tracą koloru i są jędrne.
Wyłóż
na patelnie z odrobiną np. oliwy z oliwek, wyciśnij ser topiony i
potrząsając patelnią obtocz i obsmaż jarzynki z każdej strony.
W
efekcie warzywa nabiorą ciekawego śmietankowego smaku z lekko
wyczuwalnym...francuskim akcentem.
Rozłóż
na talerze.
Posyp
ziarenkami od Ziarenkowo.
Całość
ozdobiłam rzeżuchą, którą mam na parapecie, i którą bardzo
lubię!
Smacznego!
Bardzo smaczne danie :)
OdpowiedzUsuńPyszny i kolorowy obiadek :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń