Na parze!




...kolejny obiadek na parze!
Tak potwornie wieje, że nie ma jak wyjść z domu. Do tego wiatr!
Trzeba wykombinować coś bez wychodzenia z domu , coś co poprawi humor.
U mnie na poprawę humoru jest...coś zdrowego, coś na parze...i kolorowo! Do syta!

Składniki
-kalafior
-brokuł
-marchewka
-por
-kalarepka
-ser topiony w saszetce Blue Cheese od Lactima
-mieszanka prażonych ziaren Piekło Niebo od Ziarenkowo
Jarzynki umyj i poukładaj w naczyniu, które używasz do parowania.


Uparuj do miękkości.Uparowane nie tracą koloru i są jędrne.



Wyłóż na patelnie z odrobiną np. oliwy z oliwek, wyciśnij ser topiony i potrząsając patelnią obtocz i obsmaż jarzynki z każdej strony.




W efekcie warzywa nabiorą ciekawego śmietankowego smaku z lekko wyczuwalnym...francuskim akcentem.
Rozłóż na talerze.


Posyp ziarenkami od Ziarenkowo.



Całość ozdobiłam rzeżuchą, którą mam na parapecie, i którą bardzo lubię!

Smacznego!




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!