poniedziałek, 1 czerwca 2015

Ciasto mocno czekoladowe z nutą sezamu i kokosu




Zrobiłam, a raczej zmodyfikowałam po swojemu ciasto....z torebki. Kupilam ciasto XL czekoladowe i chciałam go dodatkowo "nawilżyć",dosmaczyć, ubogacić. Warto!
Dodatkowo zrobiłam je w okrągłej tortownicy "z dziurą"- lepszy efekt.

Na pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciacho , bedziemy potrzebowali
-jedno opakowanie gotowego ciasta czekoladowego
-4 łyżki TAHINI – naturalnego
-2 łyżki oleju kokosowego
-3 łyżki wiśni w syropie, a jak już będą w alkoholu , to niebo w gębie!
-płatki kokosowe naturalne, nieprażone
-polewa- 2 łyżki margaryny+2 łyżki kakao naturalnego, u mnie od Skworcu +2 łyżki wody+2 łyżki cukru- rozpuścić w kąpieli wodnej

Przygotować mieszankę według instrukcji na opakowaniu. W trakcie mieszania dodać TAHINI naturalne oraz olej kokosowy.
Wylać do tortownicy uprzednio posmarowanej masłem i posypanej mąką.



Dodać wiśnie.
Piec tak jak zaleca producent.
Wyjąć, ostudzić. 


Oblać czekoladą 


 posypać płatkami kokosowymi!


Pyszne, proste, mocno czekoladowe !



1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !