czwartek, 4 czerwca 2015

Grecke kanapki na kolację


Mistrzostwo świata takie kanapki,mówię Wam.
Dobre na wszystkie uroczystości i spotkania. Właściwie nie są pracochłonne, ale czasochłonne na pewno. U mnie były czasochłonne, gdyż wykorzystałam schab wędzony ,który zrobiła pewna pani, i kiełbaskę swojską. I oba przypadki nie były pokrojone w plastry.


Składniki
-schab wędzony
-swojska kiełbasa
-ser typu feta
-rzodkiewka
-pomidor
-czerwona świeża papryka
-czerwona marynowana papryka
-cukinia marynowana
-oliwki
-świeży ogórek
-brokuł na parze
-młoda gotowana na parze marchewka


-czerwona cebula- nie wiem czemu nazywa się czerwona skoro fioletowa jest!
-majonez
-pieprz z młynka najlepiej
-sól himalajska różowa
-masło
-chleb

Dużo wcześniej najlepiej przygotować sobie wszystkie składniki i powkładać do próżniowych pojemników, to zależy kiedy kanapki podamy. Szkoda się denerwować, bo trudno oszacować czas przygotowania, i samego komponowania, prawda?
Smarujemy kanapki masłem, nakładamy pasujące do siebie składniki.
Posypujemy na koniec tartym serem żółtym, ale to już przed samym podaniem.
Sól i pieprz również przed podaniem, bo kanapki wilgotnieją pod wpływem soli.Kroimy na kawałeczki.
Smacznego!
Na zdjęciach kanapki w fazie przygotowania.





3 komentarze:

  1. Jakie pyszne kanapunie! Super pomysł na kolację na przykład. Smaczne i zdrowe, bo widzę moc warzyw :) Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Poproisze i ja, podstawiam talerzyk

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !