niedziela, 9 sierpnia 2015

Barszcz czerwony-nieco szybciej




i...bez wysiłku.
Do mojej zupy, podanej na chłodno, wykorzystalam gotowe danie Babci Zosi firmy FIRMY SYS


Wystarczy zawartość torebki z suszonymi warzywami wsypać do litra zimnej wody, dodać łyżkę masła, lub oliwę z oliwek, ząbek czosnku, i gotować od momentu zawrzenia około 20 minut.
Następnie dodać torebkę z naturalnymi przyprawami, którą znajdziecie w środku i gotować dalsze 5 minut.
Moją zupkę ubogaciłam dodatkową zimną śmietanką i podałam z młodymi ziemniaczkami i koperkiem.
Smakuje wyśmienicie, nie trzeba trzeć buraczków i co najważniejsze – smakuje dzieciakom!
Dania Babci Zosi to Natura pod ręką i idealne rozwiązanie, kiedy nie mamy pomysłu na obiad, a upał doskwiera .

Smacznego!



2 komentarze:

  1. Muszę przyznać, że zachwyca kolorkiem, aczkolwiek mam dystans do torebkowych dań .. :D
    Pozdrawiam,
    http://healthy-dreams.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda :-) na upały super :-) i chciałabym dodać, że te produkty są pozbawione zbędnych składników :-) i też je używam w mojej kuchni :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !