niedziela, 16 sierpnia 2015

Zupa-krem z ogórka świeżego



Jak to przeczytałam gdzieś to nie mogłam uwierzyć.
Ale jak zrobiłam, to uwierzyłam. Akurat mamy wysyp na ogórki!
Pyszna, szybka i lekka zupa-krem!


Składniki
-200 g ogórka już obranego i pozbawionego pestek
-50 g śmietankowego serka topionego
-2 kostki rosołowe
-mąka ryżowa lub siemię lniane
-700 ml wody
-śmietana, koperek świeży


Wszystkie składniki zblenderować na gładko, poza wodą.
Następnie wlać do garnka, dolać wody i zagodotować. Doprawić śmietaną.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
U mnie gęsty ogórkowy krem podałam na PORCELANIE BOGUCICE
Smacznego!




2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !