poniedziałek, 14 września 2015

Kurczę pieczone z warzywami



Kurka poleca się na obiad. Soczysta, aromatyczna, jednym słowem pyszna.
Ale...bez kości.
Użyłam do dania wyselekcjonowanych porcji z nóg kurzęcych, bez kosteczek. Jakoś pierś jest dla mnie za sucha,dzieci lubią nogi ..ale ja też jestem człowiek i chcę spokojnie zjeść ,bez słuchania mamo mamoooo kość ,to ma kość...
Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste!
Jest to obiad, który sam się robi.








Składniki
-mięsko z kurczaka
-porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka
-papryka czerwona np.
-oliwa z oliwek
-tarty parmezan
-vinaigrette Monini- suszone pomidory

Mięso umyłam,zalałam winegretem, obsypałam przyprawą karahi chicken masala.
Położyłam na dnie brytfanny uprzednio nasmarowanej masłem lub oliwą jak wolicie.
Dodałam zamrożone warzywa.Paprykę.
Posypałam ziołami Małgorzaty i szczyptą karahi chicken masala.Dodałam paprykę.



Pokropiłam dość obficie winegretem.


Posypałam tartym parmezanem.



Zamknęłam pokrywę i ...do piekarnika!
Na około godzinę.


Po upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie, soczyste i aromatyczne.


Całość ubogaciłam sosem kebab-gyros łagodny Folwark


Dzieci kochają go  do wszystkiego!
Smacznego!

Obiad gotowy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !