Kurczę pieczone z warzywami
Kurka
poleca się na obiad. Soczysta, aromatyczna, jednym słowem pyszna.
Ale...bez
kości.
Użyłam
do dania wyselekcjonowanych porcji z nóg kurzęcych, bez kosteczek.
Jakoś pierś jest dla mnie za sucha,dzieci lubią nogi ..ale ja też
jestem człowiek i chcę spokojnie zjeść ,bez słuchania mamo
mamoooo kość ,to ma kość...
Dlatego
wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane
– soczyste!
Jest
to obiad, który sam się robi.
Składniki
-mięsko
z kurczaka
-porcja
mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka
-papryka
czerwona np.
-oliwa
z oliwek
-tarty
parmezan
-vinaigrette
Monini- suszone pomidory
Mięso
umyłam,zalałam winegretem, obsypałam przyprawą karahi chicken
masala.
Położyłam
na dnie brytfanny uprzednio nasmarowanej masłem lub oliwą jak
wolicie.
Dodałam
zamrożone warzywa.Paprykę.
Posypałam
ziołami Małgorzaty i szczyptą karahi chicken masala.Dodałam paprykę.
Pokropiłam
dość obficie winegretem.
Posypałam
tartym parmezanem.
Zamknęłam
pokrywę i ...do piekarnika!
Na
około godzinę.
Po
upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie,
soczyste i aromatyczne.
Całość
ubogaciłam sosem kebab-gyros łagodny Folwark
Dzieci kochają go do wszystkiego!
Smacznego!
Obiad
gotowy!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!