poniedziałek, 7 września 2015

Zupa ogórkowa




Zachciało mi się zupy ogórkowej i zupa ogórkowa jest !
Z ogórków kiszonych tego sezonu.

Składniki
-półtora litra rosołu albo wywaru warzywnego
-litrowy słoik kiszonych ogórków
-kilka ziemniaków
-włoszczyzna
-szklanka śmietany 18%
-pęczek koperku
-sól
-pieprz - u mnie pieprz ziołowy SKWORCU
-łyżka masła opcjonalnie lub oliwa z oliwek


Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Podgrzać rosół lub wywar z warzyw i dodać ziemniaki, i pokrojona w kostkę włoszczyznę.
Ogórki zetrzeć na dużych oczkach i podsmażyć na patelni z łyżką masła lub na oliwie.
Dodajemy do zupy.
Solimy, dosmaczamy pieprzem.
Zabielamy śmietaną, jeśli ktoś lubi, to można posypać koperkiem przed podaniem. Zupę podałam na PORCELANA BOGUCICE
Smacznego!






2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !