Zupa ogórkowa
Zachciało
mi się zupy ogórkowej i zupa ogórkowa jest !
Z
ogórków kiszonych tego sezonu.
Składniki
-półtora
litra rosołu albo wywaru warzywnego
-litrowy
słoik kiszonych ogórków
-kilka
ziemniaków
-włoszczyzna
-szklanka
śmietany 18%
-pęczek
koperku
-sól
-pieprz
- u mnie pieprz ziołowy SKWORCU
-łyżka
masła opcjonalnie lub oliwa z oliwek
Ziemniaki
obrać i pokroić w kostkę. Podgrzać rosół lub wywar z warzyw i
dodać ziemniaki, i pokrojona w kostkę włoszczyznę.
Ogórki
zetrzeć na dużych oczkach i podsmażyć na patelni z łyżką masła
lub na oliwie.
Dodajemy
do zupy.
Solimy,
dosmaczamy pieprzem.
Zabielamy
śmietaną, jeśli ktoś lubi, to można posypać koperkiem przed podaniem. Zupę podałam na PORCELANA BOGUCICE
Smacznego!
Uwielbiam ogórkową :-)
OdpowiedzUsuń...ja również pogoda sprzyja!
Usuń