Zupa ogórkowa




Zachciało mi się zupy ogórkowej i zupa ogórkowa jest !
Z ogórków kiszonych tego sezonu.

Składniki
-półtora litra rosołu albo wywaru warzywnego
-litrowy słoik kiszonych ogórków
-kilka ziemniaków
-włoszczyzna
-szklanka śmietany 18%
-pęczek koperku
-sól
-pieprz - u mnie pieprz ziołowy SKWORCU
-łyżka masła opcjonalnie lub oliwa z oliwek


Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Podgrzać rosół lub wywar z warzyw i dodać ziemniaki, i pokrojona w kostkę włoszczyznę.
Ogórki zetrzeć na dużych oczkach i podsmażyć na patelni z łyżką masła lub na oliwie.
Dodajemy do zupy.
Solimy, dosmaczamy pieprzem.
Zabielamy śmietaną, jeśli ktoś lubi, to można posypać koperkiem przed podaniem. Zupę podałam na PORCELANA BOGUCICE
Smacznego!






Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!