wtorek, 20 października 2015

INNA CAPRESE – dietetyczna sałatka z burakiem



Polecam pyszną i aromatyczną sałatkę a la'caprese.
Sałatkę zdrową i bardzo sycącą.
Sałatkę kolorową i akuratniusieńko bardzo na czasie!
Seler i burak królują na jesiennych straganach!


Składniki
  • duże buraki ćwikłowe
  • jaja
  • pomidory
  • natka selera
  • miód spadziowy
  • musztarda ROLESKI
  • sól himalajska różowa i pieprz do smaku
  • migdały blanszowane SKWORCU

Buraki ugotuj na parze. Ściągnij skórkę. Pokrój w plastry. Rozgrzej patelnię do grillowania i ugrilluj. Podczas grillowania posyp solą i pieprzem.


Ugotuj jaja na twardo.
Obierz.Pokrój ostrożnie na plastry.
Umyj pomidory- pokrój na plastry.
Przekładaj buraka,jaja i pomidory na półmisku.
Dodaj natkę selera.
Rozpuść miód w kąpieli wodnej i dodaj musztardy, szczyptę soli. Wymieszaj, powstanie aromatyczny sos.
Polej nim sałatkę.
Przed podaniem posyp tartymi migdałami blanszowanymi.
Podana na półmisku PORCELANA BOGUCICE prezentuje się niezwykle apetyczne, a przy tym wykwintnie i elegancko.

Smacznego!




2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !