poniedziałek, 23 listopada 2015

Egzotyczny półmisek śledzia




Moi Drodzy, dziś podaję pyszną i egzotyczna wersję śledzia.
Idealna kompozycja na większe spotkanie w gronie przyjaciół.
Lub coś dla niespodziewanych gości.


Do mojej propozycji użyłam
-filety śledziowe z żurawiną i brzoskwinią SEKO


-żurawina suszona SKWORCU


-dojrzałe mango
-jarmuż
-pestki dyni
-kilka ziaren granatu
-kukurydza z puszki



Jarmuż umyj ,odetnij stwardniałe części. Zalej wrzątkiem i pozostaw w wodzie na 4 minuty. Następnie odcedz na sitku i wysusz na ściereczce kuchennej, odstaw.
Filety śledziowe przenieś na półmisek.
Mango obierz i pokrój w plastry.
Dodaj kilka na półmisek.
Posyp pestkami dyni, suszoną żurawiną dodatkowo.
Dodaj jarmużu i ziaren granatu oraz kukurydzę.
Danie gotowe.



Niezwykle pyszne, świeże i tropikalne.
Warto spróbować tej propozycji i zaskoczyć bliskich inną wersją tak popularnego u nas śledzika.Możecie spróbować innych wersji smakowych od Seko















4 komentarze:

  1. chętnie bym spróbowała, nie jadłam takiego połączenia ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm..musi być pyszne, lubię takie wariacje na temat śledzia ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !