sobota, 14 listopada 2015

Obiad z piekarnika



Ziemniaki i mięsko z piekarnika, któż nie lubi?
Któż nie przepada?
Któż nie robi...bo to szybko i nie trzeba przetwarzać i stać nad tym?
Większość na pewno.



Składniki
  • ziemniaki ile chcecie
  • mięso- spory kawał ulubionego
  • marynata gotowa BBQ Roleski
  • przyprawa uniwersalna Kuchmistrz Skworcu
  • czerwony pieprz ziarenka opcjonalnie
  • sól himalajska różowa lub morska
  • suszony rozmaryn
  • oliwa z oliwek

Umyj mięso i włóż do gotowej marynaty. Zamknij worek i najlepiej marynuj całą noc. Nazajutrz włóż mięso do brytfanny ,podlej wodą i posyp Kuchmistrzem....


I piecz mięso pod przykryciem w piekarniku- oczywiście wyjmij z worka!
Międzyczasie obierz ziemniaki, pokrój na części , posól, posyp suszonym rozmarynem.


Formę do zapiekania wyłóż papierem do pieczenia, wysyp ziemniaki.
Papier zepnij wykałaczkami.


Zapiekaj razem z mięsem.
Mięso potrzebuje znacznie więcej czasu niż ziemniaki.



Tak upieczone mięso i ziemniaki podawaj z ulubionymi dodatkami.




Zimne mięso przechowuj w lodówce, przez kilka dni zużyjesz je śmiało krojąc w plastry i jedząc na kanapkach.
Jest pyszne!





6 komentarzy:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !