wtorek, 8 grudnia 2015

Kasza jaglana z cieciorką, migdałami oraz granatem



Kolejna propozycja z jakże inspirującej książki "Jaglany detoks" Marka Zaremby.
Porcja zdrowia w zasięgu ręki.
Dobre samopoczucie i inwestycja na przyszłość.



Składniki
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • pół szklanki konserwowej cieciorki
  • pół łyżki syropu z agawy lub daktylowego Skworcu
  • 1 łyżka oliwy
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta curry
  • kilka migdałów
  • ziarna granatu
  • listki melisy lub mięty

Do dressingu
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka tahini-opcjonalnie
  • sok z polowy cytryny
  • 1 łyżeczka syropu z agawy lub daktylowego
  • sól do smaku

Do szklanej miseczki wsyp cieciorkę, dodaj oliwę, syrop, cynamon, curry i wymieszaj.



Przełóż na patelnie i podduś około 4 minut.


Przełóż do miseczki , w której była wcześniej.
W drugiej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Migdały pokrój na 3 części.



Ugotowaną, ciepłą kaszę jaglaną wymieszaj z cieciorką, skrop dressingiem, posyp migdałami i serwuj z ziarenkami granatu, listkami melisy lub mięty.



Smacznego i na zdrowie!






5 komentarzy:

  1. Ja zajadam właśnie kaszę jaglaną z owocami. Kasiu ten talerz zdrowia wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne danie. Kasiu, masz świetne pomysły

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !