niedziela, 27 grudnia 2015

Sałatka z fasolą mung ,selerem, ananasem



To szybciutka sałatka pod warunkiem, że fasolkę namoczycie dzień wcześniej, bo ona sama, gotuje się 10 minut.


Składniki
  • ekologiczna fasola mung SYMBIO
  • kukurydza z puszki
  • groszek z puszki
  • ananas świeży
  • seler sałatkowy z zalewy
  • majonez
  • sól i pieprz do smaku
  • ząbek czosnku

Fasolkę namocz dzień wcześniej ,a na drugi dzień ugotuj al dente.
Selera odsącz z zalewy.
Przygotuj salaterkę i wrzuć do niej fasolkę, groszek, kukurydzę, selera oraz pokrojonego w kostkę ananasa.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, zmieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
Dodaj do sałatki, wymieszaj i odstaw do przegryzienia się.

Idealna sałatka na każdą okazję!


5 komentarzy:

  1. Ale dziwna kombinacja. Takiego dziwnego połączenia w sałatce jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak też myślałam, ale zapewniam, że wszystko w niej gra jak należy :-) Gości u nas już 3 rok z rzędu :-) Tylko trzeba więcej fasolki ugotować, ananasa pokroić wcześniej i gotowe.

      Usuń
  2. Pyszna sałatka, zjadłabym porcyjkę

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawe połączenie, lubię fasolkę mung, więc wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !