wtorek, 12 stycznia 2016

Czekoladowa kawa z syropem klonowym- dzień dobry!



Dzień dobry! To dzień zaczęty pozytywnie.
Po śniadaniu u mnie zazwyczaj...następuje ten moment, w którym nie potrafię odmówić sobie kawy.


Wyjątkowej puszystej kawy.
Dziś u mnie relax z kawą czekoladową, która pochodzi ze sklepu Skworcu.pl .


Tam znajdziecie bogatą i szeroką ofertę kaw rozpuszczalnych oraz ziarnistych z przeróżnych zakątków świata.
Moją kawę parzę w dość specyficzny sposób, jako , że gramatura kaw aromatyzowanych jest przystępna czyli 100 g- to co robię?
Biorę np. kawę czekoladową i jako , że ma intensywny smak czekolady, mieszam ją z dobrą ziarnistą w proporcji 1:1.
I tak każde 200 g kawy ziarnistej ma u mnie inny smak. Każde espresso ma smak na każdą pogodę!
Spienione mleko, cynamon i kardamon...i pyszna kawa gotowa!


Dosmaczam ją ekologicznym kanadyjskim syropem klonowym i podaję w towarzystwie kanapeczek z chleba amarantusowego z masłem sezamowym! Pycha!



I można iść dalej !

Miłego dnia !


2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !