piątek, 15 stycznia 2016

Kasza jaglana z białym winogronem, migdałami, jagodami goji i sezamem



O prozdrowotnych właściwościach kaszy jaglanej nie musimy przekonywać już chyba nikogo.
To skarb, a kto go odnalazł, zdrowie odnalazł.


Dziś szybka i lekka propozycja na śniadanie.
Szybka, a to dlatego, że kaszo-maniacy mają zawsze jaglanki nad-stan w lodówce, zawsze ugotowana i przechowywana w szklanym pojemniku do żywności.
Wystarczy ją wyciągnąć i lekko uprażyć na oleju kokosowym ,aby była sypka, ciepła i po prostu pyszna.
Warto ją mieć pod ręką, bo można wyczarować na prawdę wiele pysznych i zdrowych dań, przede wszystkim szybkich i dających mnóstwo energii i radości.


Składniki
  • ugotowana kasza jaglana w ilości ile potrzebujesz
  • migdały SYMBIO
  • jagody goji
  • zielone winogrona lub inne
  • biały i czarny sezam
  • siemię lniane
  • listki mięty
  • olej kokosowy do podprażenia kaszy


Rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego na patelni podpraż kasze jaglaną.
Wysyp ją na talerz.
Posiekaj migdały i wsyp na suchą i gorącą patelnię, w towarzystwie sezamu i siemienia lnianego.
Podpraż.
Do kaszy dodaj winogrona, posyp ziarnami.
Dodaj jagody goji i listki mięty.
Śniadanie gotowe!

Szybko i na prawdę zdrowo!



6 komentarzy:

  1. w jednej miseczce całe bogactwo i smaków i zdrowia:)
    Pozdrawiamy cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmmm..tak na słodko też musi być pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubie! Uwielbiam kasze! Moge jesc w kazdej postaci!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !