poniedziałek, 21 marca 2016

Sałatka z pstrągiem, grejpfrutem i suszonymi śliwkami

Symbio,ryba,pstrąg,sałatka,oliwki,dieta,wiosenna dieta,suszone śliwki,grejpfrut,szpinak (4)


Wiosenną porą co raz częściej będziemy sięgać po zdrowe jedzenie. Będziemy zachwycali się kolorami i soczystością ogólnodostępnych zieleninek i owoców.
Dodatek śliwki, pstrąga oraz grejpfruta sprawi, że sałatka będzie wykwintna i niezwykła.



Składniki
  • filety z pstrąga w sosie chrzanowym
  • mix sałat z przewagą rukoli
  • grejpfrut
  • oliwki
  • szpinak
  • suszone śliwki Symbio
  • czarny sezam
Symbio,ryba,pstrąg,sałatka,oliwki,dieta,wiosenna dieta,suszone śliwki,grejpfrut,szpinak (4)

Szpinak opłucz, wysusz i wmieszaj w mix sałat.
Wyłóż na talerz, dodaj pstrąga i wyfiletowanego grejpfruta.
Na koniec oliwki i pokrojone w paseczki śliwki.
Skrop oliwą, posyp sezamem.


Symbio,ryba,pstrąg,sałatka,oliwki,dieta,wiosenna dieta,suszone śliwki,grejpfrut,szpinak (4)

Błyskawiczne danie- gotowe!
Podałam z chlebem własnego wypieku!

Smacznego!

Symbio,ryba,pstrąg,sałatka,oliwki,dieta,wiosenna dieta,suszone śliwki,grejpfrut,szpinak (4)

4 komentarze:

  1. Wspaniała wiosenna i kolorowa sałatka :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wytworna, nietypowa i bardzo apetyczna. Nigdy takich smaków nie łączyłam. Inspirująca propozycja. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna sałatka, zjadłabym z miłą chęcią

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, wygląda przepysznie :) Zdrowe i na pewno smaczne-wypróbuję!
    Obserwuję i zapraszam do mnie :)

    http://zyciepelnekoloru.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !