niedziela, 5 marca 2017

Deser buber (przepis Dominika Moskalenko, szefa kuchni Sokołów)



dominik Moskalenko,szef kuchni sokołów, sokołow SA,kasza manna,jak ugotować grysik,kasza manna z owocami


Przedstawiam deser, który bardzo, ale to bardzo przypadnie Wam do gustu. Wasze dzieci będą prosiły o dokładkę na 100%!
U mnie tak było!
Deser robiłyśmy z moją grupą na warsztatach kulinarnych Sokołów.


Składniki
  • 500 g kaszy manny
  • 1 litr mleka migdałowego
  • 100 g cukru
  • 2 szt.pomarańczy
  • owoce w zalewie u mnie wiśnie w syropie
  • mięta do dekoracji
dominik Moskalenko,szef kuchni sokołów, sokołow SA,kasza manna,jak ugotować grysik,kasza manna z owocami

Mleko wlać do garnka, dodać cukier, otartą skórkę ze sparzonych pomarańczy.Podgrzewać mieszając.
Dodać kaszę mannę, pamiętając o tym, by podczas gotowania kaszy z mlekiem cały czas mieszać, by składniki nie przypaliły się.
Po 8-10 minutach deser jest już gotowy!
Przelać go do mniejszych naczyń, na górę położyć owoce w syropie, udekorować listkiem mięty .Dodatkowo starłam trochę skórki po wierzchu przed podaniem.

Smacznego!

dominik Moskalenko,szef kuchni sokołów, sokołow SA,kasza manna,jak ugotować grysik,kasza manna z owocami

dominik Moskalenko,szef kuchni sokołów, sokołow SA,kasza manna,jak ugotować grysik,kasza manna z owocami

1 komentarz:

  1. Ten deser jest pyszny, polecam wszystkim, dziękuje Kasiu za wspólny czas w kuchni :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !