Kurczak w porach i sosie curry

przyprawy Knorr,Knorr,kurczak w curry,sos curry do kurczaka,szybki kurczak z piekanika


Na pewno lubicie dania z piekarnika. Dania szybkie i bez wysiłku. Dania, które same się robią i nie trzeba nad nimi stać.Dania, które nas nie zawiodą.


Inspiracją tego dania w całości jest Knorr
Przepis należy do super łatwych. Składniki podaje na 4 osoby.

Składniki
  • por bez zielonej części
  • pierś z kurczaka 500 g
  • 250 ml śmietany
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pół łyżeczki rozmarynu
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
  • czarny ryż
przyprawy Knorr,Knorr,kurczak w curry,sos curry do kurczaka,szybki kurczak z piekanika

Najpierw ugotuj ryż czarny zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu.

Piersi z kurczaka umyj i pokrój w paski, a pora w krążki.

przyprawy Knorr,Knorr,kurczak w curry,sos curry do kurczaka,szybki kurczak z piekanika

przyprawy Knorr,Knorr,kurczak w curry,sos curry do kurczaka,szybki kurczak z piekanika

Mięso przypraw przyprawą Knorr, dodaj rozmaryn oraz polej sokiem z cytryny i oliwą lub olejem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu.Przyprawa jest wystarczająca. Nie trzeba już doprawiać niczym.dodaj pora.
Śmietanę wymieszaj z curry i polej kurczaka, wymieszaj.

przyprawy Knorr,Knorr,kurczak w curry,sos curry do kurczaka,szybki kurczak z piekanika

przyprawy Knorr,Knorr,kurczak w curry,sos curry do kurczaka,szybki kurczak z piekanika

Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz w nim całość około 45 minut.
Podałam z ryżem czarnym oraz z sałata ozdobną.



Danie nad wyraz aromatyczne i proste.

Pusty talerz jest tego znakomitym dowodem.

przyprawy Knorr,Knorr,kurczak w curry,sos curry do kurczaka,szybki kurczak z piekanika

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!