niedziela, 23 kwietnia 2017

Piernik na piwie z herbatą

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,


To bardzo stary przepis. Niezawodny. Piernik taki poleży nawet dwa tygodnie.Jak dotrwa.
Jest wilgotny,aromatyczny i nie zatyka.


Składniki
  • 500 g mąki tortowej
  • 300 g cukru  trzcinowego
  • 250 g sztucznego miodu
  • 1 szklanka ciemnego piwa
  • pół szklanki herbaty z 2 torebek Magic Apple
powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

Przygotuj herbatę, wystudź.Masło rozpuść , lekko wystudź i ubijaj razem z cukrem. Dodaj po jednym żółtku i ubij na puszystą masę. Ciągle miksując wlej piwo,herbatę dodaj sodę, kakao oraz przyprawę do piernika.
Następnie wsypać mąkę i już wymieszać łyżką.Ubić białka-same bez cukru-i wmieszać w ciasto łopatką.Wlać ciasto do foremki i piec godzinę w temperaturze 200 stopni.
Wystudzone ciasto można pokryć polewą czekoladową i posypać wiórkami czekoladowymi lub płatkami migdałowymi!

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,


Lub przekroić i przełożyć powidłami śliwkowymi z rumem.

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

Pycha!

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !