piątek, 16 lutego 2018

Zupa detoksykująca z ciecierzycą, ze słodkim ziemniakiem i z jarmużem


Buchmann,tylko zupy,zupowy detoks,tylk zupy,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,zupa grzybowa,


Czy dzięki zupom można wzmocnić siebie? Czy można zupami oczyścić z toksyn cały organizm?
Można, a nawet trzeba.


Nakładem WYDAWNICTWA BUCHMANN  ukażą się już niebawem wspaniałe książki z Zielonej Serii oparte na nowoczesnym podejściu do gotowania. Podejściu zdrowym i świadomym.

Buchmann,tylko zupy,zupowy detoks,tylk zupy,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,zupa grzybowa,

Książek jest 5. Format poręczny, cenne wskazówki, klucz do dobrego samopoczucia i zdrowia!
Przyjrzałam się najpierw książce TYLKO ZUPY.

Buchmann,tylko zupy,zupowy detoks,tylk zupy,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,zupa grzybowa,

Buchmann,tylko zupy,zupowy detoks,tylk zupy,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,zupa grzybowa,

Okres zimowy to doskonały czas na rozgrzwającą, detoksykującą porcję pachnącej zupy!
Ugotuj zupy i kremy na bazie warzyw, zbóż, orzechów i bulionów według niemal 70 przepisów zawartych w tej książce!
Odkryj przepisy o właściwościach korzystnych dla zdrowia: odtruwające, bogate w witaminy i minerały, ułatwiające.
Przeprowadź 3- lub 5-dniowy detoks na bazie zup zgodnie z programem przedstawionym w książce lub ułożonym samodzielnie, aby poczuć się lepiej we własnym ciele.
Dziś u mnie pyszna rozgrzewająca zupa!
Składniki na 2 porcje, które przygotujesz w 35 minut!
Zupa pomaga regulować stężenie glukozy we krwi i opóźnia pojawienie się uczucia głodu.
Odmładza. Obniża ciśnienie krwi. Ułatwia trawienie.
Do dzieła!


Składniki
  • 200 g odcedzonej, opłukanej ciecierzycy z puszki
  • 1 słodki ziemniak (batat) pokrojony w kostkę
  • kilka liści jarmużu bradzo drobno posiekanego
  • 1 czerwona dobrze posiekana cebula
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżka startego świeżego imbiru
  • 1 mała ostra papryczka posiekana bardzo drobno
  • 600 ml wody lub bulionu warzywnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól himalajska różowa oraz pieprz ziolowy do smaku
  • opcjonalnie łyżka śmietanki kokosowej lub mleka kokosowego




Rozgrzej oliwe z oliwek i pdsmażaj cebulę, czosnek i imbir przez 2 minuty. Wsyp paprykę, dodaj śłodki ziemniak, ciecierzycę i jarmuż. Ja dodałam jeszcze łyżkę tartej na bardzo drobno marchewki. Wymieszaj, wlej wodę. Doprowadź do wrzenia, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Dopraw do smaku.
Dołożyłam łyżkę śmietanki kokosowej i pół łyżeczki curry podczas smażenia cebuli i imbiru.
Na zdrowie!

Buchmann,tylko zupy,zupowy detoks,tylk zupy,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,zupa grzybowa,




3 komentarze:

  1. JEstem wielką fanką zup. Też robię podobną z ciecierzycą i batatami ale z dodatkiem pomidorów, muszę wypróbować Twoja wersję

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniała zupka przepis do wypróbowania

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !